Дубай за 3 март

 
 
Маршрут: София - Дубай - София

8 дни / 7 нощувкицена: 1545 лв. 
Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки със закуски в хотел Auris Inn Al Muhanna 4*, централно разположен в Дубай, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, панорамен тур на Дубай с екскурзовод на български. Пътува се с “Уиз eър” (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и малък салонен багаж до 10 кг).

1-ви ден, 04.03.2017
13:55 ч. - отпътуване от летище София за Дубай с директен полет на “Уиз eър”. Пристигане в 20:50 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Auris Inn Al Muhanna 4*. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден, 05.03.2017
Закуска. Полудневен панорамен тур на Дубай с екскурзовод на български (включен в цената): обиколката започва от модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра – изкуствено създадения остров във форма на палма, фото-пауза при хотел „Атлантис“ – бижуто на Палмата. След това ще се отправим към най-емблематичната сграда в Дубай – седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“ и ще посетим пазара Мадинат Джумейра, за да се порадваме на колоритния арабски стил на града. Обиколката ще завърши в Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“. Следобед - възможност за самостоятелно посещение на Бурж Халифа - цена на билета извън час пик (16:00 ч. – 18:00 ч.) – 95 лв. за възрастен и 85 лв. за дете до 11 г.; включва изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор и неограничен престой там; изисква се предварителна резервация за точен ден и час в България, а не на място. Нощувка.

3-ти ден, 06.03.2017
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български и включен обяд – продължителност около 8 часа (с доплащане 125 лв. за възрастен и 115 лв. за дете до 11 г.; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Абу Даби, описаната програма без входните такси за посещаваните обекти; организира се при минимум 12 участника). Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Турът ще започне с посещение на третата по големина джамия в света – величествената „Шейх Зайед“ (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/ дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с къс/ дълъг ръкав, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи). Турът продължава към хотел Emirates Palace, в който нивото на обслужването е великолепно, централните куполи са позлатени, а интериорът на хотела е от италиански мрамор. Посещение на Етнографското селище – възстановка на оазис, в който е представен животът в пустинята в миналото. Обяд в един от най-изисканите ресторанти в Абу Даби. На път за Дубай – посещение на остров Яс, на който се намират комплексът и пистата на Формула 1, както и най-големият фирмен увеселителен парк в света - Ферари Уърлд. Завръщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден, 07.03.2017
Закуска. Свободен ден в Дубай. Предлагаме ви две факултативни програми. Сутринта: туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 89 лв. за възрастен и 79 лв. за дете до 11 г. – цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и входна такса; организира се при минимум 12 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Следобед: туристическа програма по желание: сафари в пустинята с включена барбекю вечеря – продължителност около 6 часа (с доплащане 105 лв. за възрастен и 95 лв. за дете до 11 г.; цената включва транспорт от и до хотела, оф-роуд по дюните с джипове 4х4, яздене на камили, временна татуировка с къна, вечеря на блок-маса, наргилета, безалкохолни напитки, кафе и чай, арабски танци; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски). Около 15:30 ч. ще се отправим с джипове 4х4 към пустинята, в която ще се озовем веднага след напускане на града. Оф-роуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце – вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Трансфер до хотела. Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г., сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Завръщане в Дубай около 21:30 ч. Нощувка.

5-ти ден, 08.03.2017
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: полудневен панорамен тур включващ старата част на Дубай с екскурзовод на български – продължителност около 4 часа (с доплащане 85 лв. за възрастен и 75 лв. за дете до 11 г.; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български; организира се при минимум 12 участника): обиколката ще започне с фото-пауза при хотел „Бурж ал Араб“ – най-емблематичната забележителност на Дубай; великолепната джамия „Джумейра“, която представлява впечатляващ пример за модерна ислямска архитектура и една от най-фотографираните забележителности на Дубай (отвън), Дубай крийк – каналът с морска вода, който разделя града на два района – Бур Дубай и Дейра; кварталът „Бастакия“ с къщите на старите търговци; крепостта „Ал Фахиди“, приютяваща музея на Дубай; пазарите за подправки и злато в стария квартал Дейра. От настоящето към миналото на Дубай ще се пренесем през дубайския канал с традиционна дървена лодка – „абра“. Следобед свободно време. По желание – вечеря на арабска галера с включен трансфер – продължителност 2 часа (с доплащане 105 лв. за възрастен и 95 лв. за дете до 11 г.; цената включва двучасова разходка с галера, вечеря на блок-маса, безалкохолни напитки, кафе и чай, транспорт от и до хотела; осъществява се на сборен принцип с други туристи). Нощувка.

6-ти ден, 09.03.2017
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до Шаржа – културната столица на арабския свят, обявена от ЮНЕСКО през 1998 г. и Ажман – най-малкото емирство в ОАЕ (с доплащане 79 лв. за възрастен и 69 лв. за дете до 11 г.; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и описаната програма без включени входни такси; организира се при минимум 12 участника). Турът до двете северни емирства ще ни отведе първо до крепостта на Ажман, където ще посетим музея. След това ще се върнем в Шаржа, където ще се насладим на „сърцето на града“ – етнографско селище, включващо форта Ал Хисн и стари къщи, реставрирани в традиционен арабски стил. Ще имаме удоволствието да се пазарим на известните пазари (сукове) като Ал Арса сук – най-старият пазар в ОАЕ, както и Синия сук – най-големият и най-популярният пазар в Шаржа. Накрая ще спрем за фото-пауза при джамията „Крал Фаисал“ – най-голямата джамия в Шаржа, построена в чест на краля на Саудитска Арабия. Следобед – свободно време в Дубай. Нощувка.

7-ми ден, 10.03.2017
Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до града оазис Ал Айн с екскурзовод на български и включен обяд – продължителност около 8 часа (с доплащане 198 лв. за възрастен и 189 лв. за дете до 11 г.; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български, обяд в Ал Айн и описаната програма с включена входна такса за музея на Ал Айн и пазара за камили; организира се при минимум 12 участника). Ал Айн, известен като Оазиса на Емирствата, е разположен в подножието на зелени планини, където в миналото са спирали за почивка керваните на търговците. Спирка при археологическите останки на Хили, които датират от преди 5000 години. Посещение на музея на Ал Айн, където са изложени археологически открития, датиращи от Бронзовата и Желязната епоха. Обяд в един от най-популярните ресторанти в Ал Айн. Посещение на музея на Двореца Ал Айн (входната такса не е включена) – дворецът е бил резиденция на Шейх Зайед бин Султан Ал Нахян от 1927 г. до 60-те години. Финалът на тура ще бъде на пазара за камили, който е един от най-големите в Средния Изток. Завръщане в Дубай. Нощувка.

8-ми ден, 11.03.2017
Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00 ч. (багажа се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време. Трансфер до летището. 21:25 ч. – отпътуване от Дубай. Пристигане в София 00:55 ч. (на 9-я ден).

Цени на човек в лева според настаняването:
 • Възрастен в двойна/тройна стая - 1545 лв.
 • Доплащане за индивидуална стая - 505 лв.
 • Намаление за дете до 11 г. + 1 възр. - 66 лв.
 • Намаление за дете до 11 г. + 2 възр. на доп. легло - 100 лв.
 • Намаление за дете до 11 г. + 2 възр. без легло - 506 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет с включени летищни такси
 • 7 нощувки със закуски
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма
 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)