Почивка на Халкидики 2017

 
 
Маршрут: Халкидики, Гърция

Дати: 19.05.2017, 26.05.2017, 02.06.2017, 09.06.2017, 01.09.2017, 08.09.2017, 15.09.2017, 22.09.2017,

8 дни / 7 нощувкицена: 390 лв. 
Колоритът на Гърция се крие в удивителната комбинация от грижливо съхранената история, запазения философски дух на древните мъдреци, пъстротата на настоящето и съвременните технически постижения. Всичко това обаче съвсем не би било достатъчно атрактивно, ако липсваха слънчевите брегове и топлата морска шир, които отличават земята на някогашните византийци. Събрано на едно място, подобно съчетание прави южната ни съседка мечтана туристическа дестинация и една от най-посещаваните страни на Стария континент. 
Полуостров Халкидики прилича на тризъбец, вдаден в Егейско море. По бреговете му се простират над 500 км прекрасни плажове, които се съчетават неповторимо с околните хълмове, тънещи в зеленина. Намира се само на един час от Солун (вторият по големина град в Гърция).

Почивката може да се осъществи с тръгване от градовете:
Варна 15:00 часа Централна автогара
Бургас 17:30 часа Автогара Запад
Шумен 15:00 часа Автогара
Сливен 20:30 часа Бензиностанция Еко - Дамарски мост
Нова Загора 21:00 часа OMВ - до кръгово
Стара Загора 21:30 часа Автогара
Чирпан 22:00 часа Център - спирка
Пловдив 23:30 часа Бензиностанция Шел, Автомагистрала „Тракия"
София 06:00 часа - събота Стадион "Васил Левски"
Казанлък 17:00 часа бензиностанция ОМВ
Велико Tърново 17:30 часа Обръщалото на тролейбусите на площад „Марно поле"
Котел 18:00 часа Автогара
Омуртаг 17:00 часа Автогара
Търговище 16:15 часа Автогара

Ден 1
Отпътуване от България.

Ден 2
Пристигане в избрания хотел в Пефкохори, Неа Потидеа, Афитос, Калитеа, Никити, Метаморфоси, Неа Каликратиа и др. на п-ов Халкидики. Свободно време до часа на настаняване.

Ден 3 до Ден 8
Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане.

Ден 9
Освобождаване на хотела и отпътуване за България - 14:00 часа.

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:
 • Транспорт с луксозен автобус, в който се предлагат топли и студени напитки. В зависимост от датата, броя на записаните туристи, съответния курорт, както и труднодостъпността на някои от хотелите е възможно транспортът да се извърши с лицензиран микробус.;
 • 7 нощувки в хотел по избор на съответната база на изхранвaне;
 • Медицинска застраховка на стойност 5000 евро, за лица над 65г. - доплащане
 • Представител на „Дорис” ООД по време на пътуването;
 • Обслужване на място от представител на фирмата.

ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • Допълнителните екскурзии по желание;
 • Разходи от личен характер;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години - 5 лв.
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 80 години - 10 лв.
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица над 80 години - 20 лв.
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни.
Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:
 • Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени до обявените промоционални дати!
 • Всяка промяна на име на турист или дата на пътуване по резервация за ранно записване, се заплаща от потребителя по съответната дата на стандартните цени!
 • Всеки турист, който резервирал и заплатил пакет за ранно записване, в случай на отказ от пътуване и невъзможност да смени датата и заплати по основни тарифи, губи на 100% внесената сума! Препоръчително е сключване на допълнителна застраховка в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
 • Трансферът до и от Халкидки се извършва на совалков принцип, т.е. автобусът минава през няколко хотела, следователно се налага изчакване от страна на туристите.
 • Деца до 12 години ползват седалка, но по закон превозвачът и туристическата агенция не са длъжни да подсигурят детско столче.
 • Големината на автобуса зависи от броя на туристите.

ТА има сключена застраховка - Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 16 300 1315 0000548171, валидна до 06.11.2017 г., издадена от ЗАД „Армеец”


 
 

SANI BEACH HOTEL & SPA - 5 *

полуостров Халкидики, ръкав Касандра, на около 70 км от Солун. Разположен в непосредствена близост до нос Сани, хотелът предлага уют и многоборйни възможности за развлечение за всеки.
Виж повече

SANI CLUB - 5 *

Сани Бийч Клуб е разположен в живописен залив с прекрасни гледки към Олимп и Егейско море.
Виж повече

Daphne Holiday club - 3 *

Daphne Holiday club Хотел в Халкидики, се намира в с. Ханьоти на Касандра – първият ръкав-полуостров на Халкидики. Построен върху терен с панорамен изглед към Торонейския залив, хотелът се намира на 100 км от Солун, 200 м от село Ханьоти и 400 м от плажа.
Виж повече
Всички топ почивки